Kisüzem, a bázis.

300 rászoruló embernek osztunk minőségi vasárnapi ebédet minden vasárnap 13:00 órakor a Klauzál tér vonzáskörzetében.Indulásunk óta hozzávetőleg 120.000 adagot is meghaladó mennyiségű ételt osztottunk ki. A minőség garantált, hisz neves éttermek főzik a tartalmas főételt, amihez kenyér, gyümölcs, szörp vagy tea és önkénteseink által készített házi sütemény is jár.

Vendégeink ülve fogyaszthatják el az ebédet, ami hozzájárul ahhoz, hogy igazi vasárnapi ebédben legyen részük. Vendégkörünk meglehetősen vegyes: nyugdíjasok, nagycsaládosok, hajléktalan emberek. Az ételosztáson mindenkit fogadunk, aki sorban áll az ebédért. Elmondásuk szerint a Heti Betevőnél kapott étel minősége és a kialakult személyes kapcsolatok különböztetik meg az itteni ételosztást a városban elérhető számos szegénykonyhától. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a vendégeink nyugodt körülmények között ebédeljenek.

Egyre növekvő számú önkéntes csatlakozik a munkánkat segítők közé, akik közül alkalmanként 9-10-nek tudunk feladatot adni. Munkahelyi kollektívák, cégek is csatlakoznak hozzánk csapatépítő eseményt kapcsolva az egyre népszerűbb vállalati társadalmi felelősségvállalás projektekhez. Minden hétnek van egy felelőse, aki megszervezi a beszerzést, a szállítást és koordinálja a munkát. A vasárnapi ételosztás előkészületei 11 órakor kezdődnek a Kisüzemben, ami a Heti Betevő indulása óta az állandó bázisunk. Itt zajlik az adományok fogadása, a kenyérszelés és a sütemény– és gyümölcscsomagolás, hogy 1 órára minden készen álljon a vendégek fogadására. Az ételosztás összes költségét az adományozóktól kapott tárgyi és pénzadományokból finanszírozzuk.

7. kerületi ételosztás
7. kerületi ételosztás

Szeretnénk kiemelni állandó támogatóinkat:
Bázis: Kisüzem
Éttermek: Kisüzem, Kőleves vendéglő, KIOSK Budapest,   Két Szerecsen Bisztró és Kávéház, KIOSK Budapest, Padthai Wokbar és a Mennyország Szíve Food&Coffee Shop. Szimpla Kert
Sütemény és gyümölcs adományok: Briós, Rétespont, Free – és Ti.
Kenyér: Marmonstein, Lipóti pékség, Három Tarka Macska

Projekt kezdete: 2013. december
Projekt vége: folyamatos
Helyszín: Klauzál tér és környéke
Időpont: minden vasárnap 13 órától