A hideg téli hónapokban egy jó meleg sapka, sál, kesztyű, zokni sok vendégünk számára kincset jelent.

Ezért szervezi önkéntestársunk, Bartha Marianna Manna 2015 óta minden télen a Kössünk, horgoljunk! programot, amely során a vendégeinknek gyártjuk a kötött, horgolt ruhadarabokat egy kellemes kávézóban. Kicsit olyan ez, mint egy régi fonó, csak modernebb környezetben: beszélgetünk, kávézunk, és közben alakulnak a sapkák, sálak.

2016 telén már 250 sapka készült el, és ehhez még kaptunk 50 kész darabot is. Jó volt látni, ahogy vendégeink kiválaszthatták a nekik tetsző darabokat. A részvételhez nem szükséges előzetes tudás, mindig van valaki, aki megmutatja, hogyan kell csinálni, segít elkezdeni.

Vannak nagyon egyszerű modellek, ezeket elkészítve már többen tanultak meg kötni, horgolni. 4-5 meghirdetett alkalommal lehet együtt dolgozni, de aki csak néhány alkalommal tud eljönni, az is segíthet, ha otthon vagy baráti körben köt és elhozza nekünk a kész művet.

Csatlakozz, ha szeretnél segíteni, van kedved új dolgokat tanulni, jó társaságban kötni és horgolni! Ha nincs időd, hozhatsz fonalat is. Mivel vendégeink többsége férfi, a sötétebb színek a népszerűbbek, lehetőség szerint ilyen fonalat hozz! Akkor is várunk, ha nincs kötőtűd, mindig akad pár szabad darab. Facebook oldalunkon és itt, a honlapon is hírt adunk a soron következő eseményről, amihez csatlakozhatsz.


Projekt kezdete: 2015. október
Projekt vége: folyamatos
Helyszín: Katona József színház büfé
Projektfelelős: Bartha Marianna Manna
Időpont: Előre meghirdetett időpontok október, november, december hónapokban